Hej!

Zero Hate är en gratis webbtjänst som hjälper organisationer att snabbt rensa ut hotfulla eller kränkande kommentarer på sina sidor. Just nu finns i bakgrunden finns en enkel robothjärna som letar efter kända ord i kommentaren. På så sätt kan vi sortera kommenterarerna så att en moderator lätt och jättesnabbt kan ta bort dem.

Vi vill träna upp "hjärnan" att bli bättre på att urskilja vad som är hotfullt/kränkande och vad som inte är det.

Vi behöver din hjälp!

Vi behöver samla in några tusen verkliga kommentarer att träna robothjärnan på. Ju fler kommentarer att träna på desto bättre kommer robothjärnan att bli.

Både snälla och hotfulla/kränkande kommentarer behövs i lika stor mängd. Det enda kravet är att de är verkliga, alltså kommentarer som du fått eller skrivit på väggposter på Facebook, tidningsforum eller liknande. Mata in så många du vill. Ju fler desto bättre blir algoritmen.

Vi behandlar de kommentarer du lämnar anonymt och vi lovar att endast använda kommentarerna inom projektets ramar. Vi har bakgrund inom medicinsk forskning och vi vet vad personuppgiftslagen och forskningsetik innebär.

Men!

Som de forskare vi är ser vi potentialen med en sådan här datainsamling. Många forskare kommer vara intresserad av att få tillgång till denna data i en eller annan form till all möjlig slags forskning, till gagn mot näthatet.

Vill du så kan du ange din epost adress. Då kommer vi fråga dig om samtycke om det blir aktuellt att använda data i ett nytt projekt.

Eller ännu bättre, de oss samtycke redan nu för att data ska hållas tillgängliga för all forskningsverksamhet. Det är nätkärlek, det!

Hjälp oss att göra nätet mer demokratiskt och mer fritt! Sprid ordet om vårt initiativ!

Mer info

Screencast
Bloggat om Zero Hate och om insamligen.
Programmet Zero Hate

Tack!
/Martin & Måns

Iom att du trycker skicka så samtycker du till insamling och behandling av din data inom ramen för det ideella initiativet Zero Hate.
Sluta inte här! Ladda om sidan och börja om!